Puterea personala

Puterea personala, pierderea si readucerea ei in interiorul tau

Puterea personala este energia de a sti ca esti, de a face sa fie si de a sti sa faci diferenta intre cele doua. Fiecare om vine cu un volum de energie a puterii personale, in functie de tema vietii, de conexiunile pe care le face cu alte parti ale lui, de ceea ce are de experimentat in plan fizic. Acest cumul de energie, poate scadea sau creste, potrivit modului in care alegi sa-ti onorezi experientele. Cand intreb oamenii in terapie, folosind un ton ludic, care cred ei ca este puterea lor, cei mai multi nu stiu sa raspunda. Pentru ca trebuie sa fie ceva important, de anvergura. Eu as spune ca sunt un prieten foarte bun pentru copii, animale, flori, pot foarte usor sa ajung la sufletul cuiva, sunt foarte empatica, colorez cu usurinta viata cuiva in veselie si provocari, manifest foarte usor puterea paradoxului, sunt un autodidact foarte bun, comunic foarte usor cu oamenii.
Cum poate fi perceputa aceasta putere sau lipsa ei?
De obicei oamenii asociaza puterea cu succesul, cu un statut bine definit. Putere mare se poate afla intr-o fiinta mica, cum la fel de putina, poate exista in cineva mare. Poti vedea puterea personala a cuiva prin vibratia lui, magnetismul lui. Il observi imediat de cum intra, cum vorbeste, cum se misca. Cand in zona energetica asociata cu aceasta forta a identitatii de sine a unui om sunt dezechilibre, persoana va manifesta frica, anxietate, dificultati in formarea unei opinii, dominare, frica de supunere, introversiune, izbucniri nervoase, autocritica, lipsa curajului.
Puterea nu este forta, desi este una din manifestarile ei, folosita aproape exclusiv cand credem ca trebuie sa facem sa se intample lucruri. Puterea de a face poate fi actiune sub mai multe forme: concentrare, idei, planuri, comunicare, ajutor (cerut, oferit), munca, pasiune, invatare, exprimare. Puteti descoperi zeci, sute de astfel de forme, si atunci stiti ca ati mai adus parti din puterea proprie in voi, in constient. Pe parcurs, mi-am dat seama ca exista o forma a puterii, calma, blanda, fara forța, care izvoraste dintr-un sentiment de a fi. In cartea “Contracte sacre”, Caroline Myss ofera o imagine mai clara despre energiile de putere din interiorul fiintei.
Dar daca puterea cere situatii, care nu sunt actiune, ci stari mai complexe, mai slefuite, venite din vesnicia sufletului? Acele forme care isi au esenta in intelepciunea secolelor prin care vietile tale au trecut: vindecare, blandete, empatie, compasiune, respect, asteptare, iertare, alegere constienta, responsabilitate, caldura din personalitatea ta? Daca puterea sta in modul in care iti folosesti vointa? Prin 2010 mergeam la terapie la unul dintre maestrii mei. Era o perioada cu mult zbucium, ma opuneam mult sa fiu ceea ce eram, sa fiu normala, sa ma incadrez unde nu incapeam. Oricat de mare ar fi zbaterea, puterea calmului este intotdeauna langa tine, e nevoie sa lucrezi cu tine, sa afli cum functionezi. Sa afli mai multe despre tine, sa schimbi convingeri, din care curg emotii vechi cu esenta care incearca sa iasa la suprafata.
Azi am schimbat locul si vin oamenii catre mine. Probabil ca pasiunea mea de fi in folosul lor strabate varsta (imi zicea o doamna ca se astepta sa fiu mai in varsta, dar apoi s-a convins ca in cazul meu nu e relevant) si perceptiile vechi despre intuitivi. Terapia mea functioneaza ca un catalizator prin care Sinele Superior al oamenilor foloseste energia mea in readucerea puterii lor interioare pierdute.
Iti amintesti locurile, momentele in care ai dat aceasta energie personala? Poate o lista prin care eu am pierdut-o la un moment dat, te-ar putea ajuta:
-in teama de a nu fi certat de parinti, de a nu gresi fata de ei, de a le fi pe plac, de a alege tabere;
-in sistemele educationale in care am fost incadrata, in care notele contau mai mult decat individul in sine, materii prea ascutite pentru spiritul meu artistic, profesori care m-au umilit pentru ca nu eram buna la matematica;
-in adolescenta: prin fete, al caror corp se ajustase mai rapid la realitatea fizica decat al meu;
-in obligatia de a fi ajutat sa existi, obligatie care functioneaza ca o lege nescrisa in familia mea;
-in asteptarile relative la rol ale celor din familie de a functiona ca prieten, partener de echipa, confident, adult in corp de copil;
-in neputinta de a fi vazut ca un copil diferit de ceilalti;
-in lucrurile pe care mi le-am dorit, dar care nu erau neaparat ceea ce aveam nevoie;
-in abordari si atitudini ale medicilor, care prin autoritatea pe care le-am oferit-o, au reusit, pentru putin timp sa-mi ia puterea creatiei; sa imi dea, in schimb, convingerea ca ma pot vindeca doar prin forte exterioare, care-mi anulau implicarea; doctorul nu e responsabil pentru sanatatea ta, TU esti singura fiinta cu aceasta calitate pentru tine;
-prin apanajul “politetii”, care de cele mai multe ori, este lipsa stabilirii limitelor, de a fi in locuri si in preajma unor persoane pe care nu le preferam; de a face lucruri invechite, ca energie si forma, in care nu mai credeam;
-prin teama de a nu-mi urma pasiunile; cand cineva renunta la ceea ce ii aduce bucurie, omul este trist, nu are idei, pofta de viata, devine inactiv, pasiv, are resentimente, fata de alegerile lui, fata de ceilalti;
-prin teama de a te simti neacceptat, de catre familie, cunoscuti, maestri, alti terapeuti la care ajunsesem din nevoia de validare, a ceea ce alesesem ca misiune; cei de la care am primit sprijin neconditionat si total au fost sotul meu si Adronis (fiinta non-umana, din dimensiuni inalte, constelatia Sirius);
-prin nivelurile extreme la care imi duceam energia din cauza exigentei catre mine, catre cei care erau mai mult pe langa mine.
Puterea personala se potenteaza atunci cand incepi sa lucreazi cu tine, ia-ti puterea inapoi, ea este esenta ta, este parte din scanteia divina cu care ai venit in corpul fizic!
Reaminteste-ti ca puterea personala creste prin a fi tu cel care stii ca esti in interior, prin informatie, auto-disciplina, țeluri, prin alegerea schimbarii, prin modul in care percepi mai mult din ceea ce se intampla cu tine si in jurul tau.
“Realitatea nu ti se intampla, ea se intampla prin tine”, la fel cum puterea personala se slefuieste continuu prin tine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continut protejat!